Selectează o Pagină

Salată de creveți
cu rucola și mozzarella

Azi vă povestesc rețeta unei salate extraordinare. Ingredientele sunt accesibile, timp de gătit nu ia mai deloc. 

Porții

4

Timp necesar:

20-25 min

Calorii:

155

Bun pentru:

Prânz, cină

Intro

Despre această rețetă

Azi, fiind duminică (adică, având eu mai mult timp liber) și amintindu-mi că nevastă-mea a adus de undeva (din una dintre deplasări, cred, dar nu mai țin minte precis) niște nuci de cedru, m-am gândit că e timpul să le utilizez. Zis și făcut!

Rapid, deloc dificil și, sper eu, delicios.

Trecui pe la magazin și cumpărai ingredientele lipsă. Timp de pregătire: cam vreo 20-25 de minute. Dar nu am cronometrat. Că pentru mine gătitul nu este pedeapsă, o fac din plăcere și cu multă dragoste.

Ingrediente

 • 150 g de creveți;
 • o legăturică de rucolă;
 • o portocală;
 • puțin ghimbir;
 • 10-12 roșii cherry;
 • 200 g de mozzarella;
 • două linguri de oțet japonez pentru orez de sushi;
 • 6-7 linguri de ulei de măsline.

Dacă unele ingrediente nu le aveți la îndemână, nu e o problemă.

Portocala poate fi înlocuită cu câteva felii de pomelo, de exemplu. Iar nucile de cedru – cu niște migdale feliate sau chiar cu nucile noastre, doar că nu le pisăm, ci le mărunțim cu cuțitul. Uleiul de măsline îl înlocuim cu ulei de floarea soarelui sau de care aveți.

Experimentăm, într-un cuvânt.

Valoarea nutritivă

După cum ați înțeles, cele mai multe calorii le avem în nucile de cedru și în mozarella. Dacă preferați să gătiți bucate cu mai puține calorii, fiți mai „zgârciți” cu aceste ingrediente.

 • Proteine 75% 75%
 • Hidrocarburi 18% 18%
 • Grăsimi 7% 7%

Instrucțiuni Step by Step

Pasul 1

Spălăm rucola și o lăsăm să se zvânteze. Spălăm portocala și-i înlăturăm coaja. Jumătate de fruct îl tocăm mărunt (pentru dressing), altă jumătate o tăiem cubulețe nu chiar mari. Punem într-un bol jumătatea tocată de portocală, două linguri de oțet, două linguri de ulei de măsline și cam o linguriță mică de ghimbir dat prin răzătoare. Amestecăm.

Pasul 2

Decongelăm creveții și-i spălăm bine sub un jet de apă rece.

Punem la foc două tigăi. Una – pentru dressing, pe care îl vom chinui la foc mediu vreo 4 minute, după care stingem focul și lăsăm sosul să se răcească. Alta – pentru creveți. Aici punem și vreo patru linguri de ulei (în dressing deja este ulei, pe tigaie nu mai adăugăm).

Pasul 3

Cât sosul și creveții stau pe foc, nu pierdem timpul. Tăiem în jumătăți roșiile spălate, rupem frunzele de rucolă, tăiem mozzarella cubulețe. Pregătim vesela în care vom servi salata.

Pasul 4

Dacă au trecut cele patru minute, închidem focul și lăsăm sosul de portocale și ghimbir să se răcească. În scurt timp, stingem focul și la creveți. 5-6 minute la foc mediu este suficient.

Când dressingul s-a răcorit, putem merge mai departe. Punem într-un bol frunzele de rucolă cu jumătatea de portocală tăiată cubulețe, mozzarela, turnăm peste ele sosul din tigaie și amestecăm cu grijă.

Pasul 5

Ne-a rămas ultimul pas! Punem salata în centrul platoului pe care o vom servi și ornăm din belșug cu creveți, jumătăți de cherry și nuci de cedru. De fapt, cum am menționat mai sus, sunt sigur că putem pune orice fel de nuci, că astea de cedru sunt cam greu de găsit pe la noi, dar și sunt scumpe.

Ecouri ale cititoarelor care au încercat rețeta

„Credeam că fără nuci de cedru salata mea va fi mai puțin gustoasă. Dar și migdalele decojite sunt un ingredient perfect pentru această salată.”

Mariana Marin

„Of, Igor! Numai de nebunii ești bun! Am citit rețeta și nu mi-am mai găsit astâmpărul până nu am făcut salata asta. Drept că am fost „zgârcită” (vorba ta) și am pus mai puțină mozarella și creveți.”

Melania Tutunaru

Mai multe rețete

Tocăniță de spanac cu ardei capia

Gaspacho, supa țăranilor spanioli

Pui cu legume în stil thailandez