Gaspacho, mâncarea țăranilor spanioli
Gaspacho este o supă rece, ingredientul principal fiind roșiile. Andaluzienii mai pun ardei gras, ardei iute, usturoi, ulei de măsline și oțet.
Porții
6
Timp necesar:
15 min
Calorii:
49
Bun pentru:
Prânz
Intro
Despre această rețetă
Gaspacho, renumita mâncare tradițională spaniolă, despre care se zice că a fost, cândva, unul din alimentele de bază ale săracilor spanioli, este o supă ușoară, bogată în substanțe nutritive necesare organismului uman. Nu în zadar este prezent în lista de bucate a dietelor „mediteraniene”.
Cu siguranță, merită să încercăm și noi să preparăm această supă apetisantă.
Ingrediente
- 1 kg de roșii coapte;
- 3 castraveți nu chiar mari;
- 1 ardei gras sau dulce;
- 1 ceapă medie;
- 3-4 felii de pâine de alaltăieri, integrală sau de secară;
- 2-3 căței de usturoi;
- 50-70 g de ulei de măsline;
- sare și piper.
Supa aceasta rece este poreclită „mâncarea țăranilor spanioli”! Ingredientele sunt cele mai simple, pe care le găsești în orice frigider, la orice bucătărie. Mai ales – în sezon.
Așa că haideți să vedem ce mănâncă andaluzienii din timpuri străvechi.
Valoarea nutritivă
Dacă mai stați la îndoială și vă faceți griji să nu depășiți norma de calorii acumulate peste zi, aruncați o privire peste diagrama de mai jos.
- Proteine 15%
- Hidrocarburi 65%
- Grăsimi 25%
Instrucțiuni Step by Step
Pasul 1
Tăiem legumele și pâinea cubulețe de dimensiuni medii. Le punem într-o cratiță încăpătoare și le fărâmițăm cu aparatul de mărunțit până obținem o masă omogenă. Adăugăm sare, piper și ulei de măsline, după care mai amestecăm puțin, pentru a omogeniza.
Pasul 2
Acoperim cratița cu un capac și o punem la frigider. La servire, pentru un aspect mai apetisant, vom adăuga câteva cubulețe de roșie, ardei și castravete.
Să aveți poftă mare!