Selectează o Pagină

Pui cu legume în stil thailandez

Thailanda e departe, dar putem să aducem parfumul ei în bucătărie, preparând un piept de pui în stil thailandez.

Porții

4

Timp necesar:

25-30 min

Calorii:

80

Bun pentru:

Prânz, cină

Intro

Despre această rețetă

Mâncarea thailandeză este, cu siguranță, cel mai bun produs de export în materie de cultură al Thailandei. Proaspătă și plină de savoare, mâncarea din această țară este bine cunoscută în întreaga lume – motivele fiind cât se poate de bine întemeiate.

Puiul nostru autohton îl vom pregăti în stil thailandez, folosind condimentele orientale carry și curcuma.

Ingrediente
  • 500 g piept de pui;
  • 2 ardei grași roșii;
  • 2 ardei grași verzi;
  • 250-300 g de fasole păstăi;
  • 1 linguriță de curry;
  • 2 linguri de ulei;
  • 2 linguri de sos de soia;
  • sucul unei jumătăți de lămâie;
  • sare și piper.
Bucătăria thailandeză este jucăușă și inovatoare. Mâncărurile sunt preparate cu grijă pentru a stimula toate simțurile, cu gusturi contrastante, arome intense și o abundență de culori și texturi. Toate aceste caracteristici sunt definitorii pentru bucătăria thailandeză. Elementele de bază precum sărat, dulce și iute sunt rearanjate la nesfârșit în numeroase configurații, fiecare fel de mâncare bucurându-se de propria sa balanță.

Valoarea nutritivă

Diagrama de mai jos vă va ajuta să țineți cont de valoarea nutritivă a preparatul.
  • Proteine 68% 68%
  • Hidrocarburi 16% 16%
  • Grăsimi 16% 16%

Instrucțiuni Step by Step

Pasul 1

Carnea o tăiem felii nu chiar mari, o punem într-un bol și turnăm peste ea sosul de soia și curry, amestecăm bine și lăsăm să se marineze vreo zece minute.

Pasul 2

Între timp, curățăm ardeiul de semințe și-l tăiem felii. Păstăile le rupem în jumătăți.

Pasul 3

Punem pe foc o tigaie adâncă (în ideal – un wok), în care turnăm uleiul. Vom prăji carnea timp de 10 minute, amestecând din când în când, după care adăugăm păstăile și prăjim vreo 2-3 minute. Punem ardeiul și prăjim încă 5 minute.

Pasul 4

A venit timpul să scurgem peste legumele noastre sucul unei jumătăți de lămâie. Nu uităm de sare și piper. Punem capacul și lăsăm tigaia pe foc pentru 3-4 minute.

Carnea de pui cu legume în stil thailandez se servește caldă.

Mai multe rețete

Tocăniță de spanac cu ardei capia

Gaspacho, supa țăranilor spanioli

Salată de creveți cu rucola și mozzarella