Pui cu legume în stil thailandez
Porții
4
Timp necesar:
25-30 min
Calorii:
80
Bun pentru:
Prânz, cină
Despre această rețetă
Puiul nostru autohton îl vom pregăti în stil thailandez, folosind condimentele orientale carry și curcuma.
- 500 g piept de pui;
- 2 ardei grași roșii;
- 2 ardei grași verzi;
- 250-300 g de fasole păstăi;
- 1 linguriță de curry;
- 2 linguri de ulei;
- 2 linguri de sos de soia;
- sucul unei jumătăți de lămâie;
- sare și piper.
Valoarea nutritivă
- Proteine 68%
- Hidrocarburi 16%
- Grăsimi 16%
Instrucțiuni Step by Step
Pasul 1
Carnea o tăiem felii nu chiar mari, o punem într-un bol și turnăm peste ea sosul de soia și curry, amestecăm bine și lăsăm să se marineze vreo zece minute.
Pasul 2
Între timp, curățăm ardeiul de semințe și-l tăiem felii. Păstăile le rupem în jumătăți.
Pasul 3
Punem pe foc o tigaie adâncă (în ideal – un wok), în care turnăm uleiul. Vom prăji carnea timp de 10 minute, amestecând din când în când, după care adăugăm păstăile și prăjim vreo 2-3 minute. Punem ardeiul și prăjim încă 5 minute.
Pasul 4
A venit timpul să scurgem peste legumele noastre sucul unei jumătăți de lămâie. Nu uităm de sare și piper. Punem capacul și lăsăm tigaia pe foc pentru 3-4 minute.
Carnea de pui cu legume în stil thailandez se servește caldă.