Selectează o Pagină

Tocăniță de spanac
cu ardei capia

Spanacul este bun în orice formă – proaspăt, fiert, înăbușit.
De data aceasta, vom prepara o tocăniță cu ardei capia.

Porții

4

Timp necesar:

25 min

Calorii:

140

Bun pentru:

Prânz, cină

Intro

Despre această rețetă

De cele mai multe ori, prin părțile noastre spanacul este consumat în stare proaspătă. Îl prețuim pentru gustul său fin, cu o aromă abia deslușită, pentru sumedenia de microelemente și vitamine pe care le conține.

Astăzi vom pregăti o tocăniță de spanac. 

Ingrediente

  • trei legăturele de spanac;
  • o legătură de ceapă verde;
  • doi ardei capia;
  • sare, piper;
  • boia de ardei;
  • curcuma.

Gustărica asta extraordinară îmi place și pentru faptul că este din ingrediente obișnuite, accesibile și e simplu s-o prepari. Nu trebuie să stai ore întregi lângă plită. Chiar dacă pentru mine gătitul este o relaxare, prefer să-mi croiesc și un pic de timp liber. Mai deschid o carte, caut vreo literă cunoscută…

Valoarea nutritivă

Nu exagerăm cu uleiul și cașcavalul. Vom avea grijă să lăsăm uleiul în tigaie. Astfel, vom obține o tocăniță delicioasă, cu puține calorii.

  • Proteine 30% 30%
  • Hidrocarburi 40% 40%
  • Grăsimi 30% 30%

Instrucțiuni Step by Step

Pasul 1

Spanacul bine spălat îl fierbem în apă puțin sărată (vreo 10 minute), îl răsturnăm pe o strecurătoare.

Pasul 2

Cât spanacul se răcește, pentru a-l putea toca, punem într-un ceaun puțin ulei, tăiem ceapa și o călim un pic. Adăugăm mirodeniile, apoi punem spanacul tocat și ardeiul capia, tăiat felii nu tocmai subțiri.

Pasul 3

Înăbușim 5-6 minute și luăm de pe foc. Tocănița de spanac cu ardei capia se servește fierbinte. Dar e bună și rece, vă asigur.

Poftă bună!

Mai multe rețete

Pui cu legume în stil thailandez

Salată de creveți cu rucola și mozzarella

Gaspacho, supa țăranilor spanioli