Tocăniță de spanac
cu ardei capia
Spanacul este bun în orice formă – proaspăt, fiert, înăbușit.
De data aceasta, vom prepara o tocăniță cu ardei capia.
Porții
4
Timp necesar:
25 min
Calorii:
140
Bun pentru:
Prânz, cină
Intro
Despre această rețetă
De cele mai multe ori, prin părțile noastre spanacul este consumat în stare proaspătă. Îl prețuim pentru gustul său fin, cu o aromă abia deslușită, pentru sumedenia de microelemente și vitamine pe care le conține.
Astăzi vom pregăti o tocăniță de spanac.
Ingrediente
- trei legăturele de spanac;
- o legătură de ceapă verde;
- doi ardei capia;
- sare, piper;
- boia de ardei;
- curcuma.
Gustărica asta extraordinară îmi place și pentru faptul că este din ingrediente obișnuite, accesibile și e simplu s-o prepari. Nu trebuie să stai ore întregi lângă plită. Chiar dacă pentru mine gătitul este o relaxare, prefer să-mi croiesc și un pic de timp liber. Mai deschid o carte, caut vreo literă cunoscută…
Valoarea nutritivă
Nu exagerăm cu uleiul și cașcavalul. Vom avea grijă să lăsăm uleiul în tigaie. Astfel, vom obține o tocăniță delicioasă, cu puține calorii.
- Proteine 30%
- Hidrocarburi 40%
- Grăsimi 30%
Instrucțiuni Step by Step
Pasul 1
Spanacul bine spălat îl fierbem în apă puțin sărată (vreo 10 minute), îl răsturnăm pe o strecurătoare.
Pasul 2
Cât spanacul se răcește, pentru a-l putea toca, punem într-un ceaun puțin ulei, tăiem ceapa și o călim un pic. Adăugăm mirodeniile, apoi punem spanacul tocat și ardeiul capia, tăiat felii nu tocmai subțiri.
Pasul 3
Înăbușim 5-6 minute și luăm de pe foc. Tocănița de spanac cu ardei capia se servește fierbinte. Dar e bună și rece, vă asigur.
Poftă bună!