Selectează o Pagină

Salată de cherry
cu ouă de prepeliță

O salata ușoară și delicioasă. Pentru cină
sau în calitate de gustare la prânz.

Porții

2

Timp necesar:

15 min

Calorii:

79

Bun pentru:

Prânz, cină

Intro

Despre această rețetă

Este o salată perfectă pentru situațiile de criză de timp. Ai venit seara de la muncă, ești obosit și nu vrei nici să mănânci. Dar trebuie. În 15 minute ai cina gata. Gustoasă, ușoară, plină de vitamine și vitamine.

Ingrediente

  • 10-12 ouă de prepeliță;
  • 100 g de rucola;
  • 8-10 roșii cherry;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • puțin oțet balsamic.

Evident, nu ne facem inimă rea, dacă în frigider am găsit doar ouă de găină.

Clar lucru, nu se întâmplă nimic grav, dacă rucola o înlocuim cu un mix de salată. Verdeață vitaminoasă să fie!

Și putem experimenta, adăugând câteva felioare de ardei dulce ori niște măsline fără sâmburi, tăiate în jumătăți.

Valoarea nutritivă

Caloriile cele mai multe le avem în ulei și în ouă. Deci, ținem cont de asta și dacă înlocuim ouăle de prepeliță cu cele de găină, nu mai punem (tot) zece bucăți. 

  • Proteine 12% 12%
  • Hidrocarburi 58% 58%
  • Grăsimi 30% 30%

Instrucțiuni Step by Step

Pasul 1

Spălăm rucola și o lăsăm să se zvânteze. Punem ouăle de prepeliță la fiert. Când încep să fiarbă, facem focul mic și le lăsăm pentru 3 minute, nu mai mult.

Pasul 2

Tăiem roșioarele în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor. Le punem într-un bol mic și le stropim cu ulei de măsline și punem și ceva sare/piper, după gust. Amestecăm.

Decojim ouăle de prepeliță, le clătim sub apă rece (ne asigurăm că nu au rămas pe ele bucățele microscopice de coajă) și le tăiem în jumătăți.

Pasul 3

Salata o facem direct pe farfuriile din care o vom servi. stropim nițel oțet balsamic pe farfurie, punem rucola (salata), peste ea aranjăm cu atenție roșiile și ouăle.

Poftă mare!

Mai multe rețete

Tocăniță de spanac cu ardei capia

Gaspacho, supa țăranilor spanioli

Salată de creveți cu rucola și mozzarella